Kotijaatelo.fi

Meistä

Meistä

Nämä sivut on omistettu jäätelölle. Italiaa pidetään perinteisesti erinomaisena jäätelömaana ja italialainen jäätelö onkin erityisen herkullista. Ei olekaan ihme, että turistit tätä herkkua lähes poikkeuksetta maistavat (ja maistamisen jälkeen ahmivat) Italianlomillaan. Mutta on olemassa sellaisiakin herkkuja, jotka ovat tosi herkullisia, mutta eivät tästä huolimatta ole saavuttaneet suuren yleisön tietoisuutta. Eräs hyvä esimerkki on algerialainen sitruunasorbetti, joka vie kielen mennessään ja piristää kummasti helteisenä päivänä. Tämä herkku on väriltään niin vaatimattoman valkoista, että se saattaa jäädä kirkkaamman väristen jäätelöiden varjoon, mutta jos sorbettia uskaltautuu maistamaan, valitsee sen moni yhä uudelleen ja uudelleen unohtaen ne värikkäämmät vaihtoehdot.

Tiesitkö muuten, että tarkalleen ottaen italialainen jäätelö eli gelato ei edes ole jäätelöä, koska sen valmistusprosessi on niin kovin erilainen kuin tavallisen jäätelön. Tämän lisäksi se on sekä maultaan että rakenteeltaan erilaista kuin normijäätelö. Gelaton valmistuksessa käytetään tyäysmaitoa, eikä kermaa, kuten usein luullaan. Tämän ansiosta gelato on suhteellisen rasvatonta verrattuna kermajäätelöön. Tämän lisäksi gelato sisältää paljon pienemmän määrän ilmaa kuin tavallinen kermajäätelö, minkä vuoksi se painaa huomattavasti enemmän kuin normaali tehtaassa valmistettu jäätelö. Gelaton hyviin puoliin kuuluu lisäksi se, että se ei sisällä lainkaan lisäaineita – normaalissa tehdasvalmisteisessa jäätelössä kun on yleensä suuri määrä lisäaineita. Gelaton säilytyslämpötila on hieman lämpimämpi kuin tavallisen jäätelön ja se pyritään saamaan tarjolle tuoreena. Pakastettaessa gelaton maku sekä rakenne kärsivät, minkä vuoksi tämä herkku on parasta juurikin aivan tuoreena. Haluatko tietää lisää gelatosta ja muista jäätelöistä? Jos vastasit kyllä, olet tullut juuri oikeille sivuille – näille sivuille on koottu runsaasti aiheeseen liittyvää tietoa.

Jäätelöä voi tehdä myös itse kotona. Tämä on erinomainen vaihtoehto silloin kun haluat tietää tasantarkkaan mitä syömäsi jäätelö sisältää. Itsetehty jäätelö on oivallinen herkku vaikkapa lastenkutsuilla tai kesäjuhlissa. Käytä hyödyksi esimerkiksi metsämarjoja, luontaisia superfoodejamme, sekä muita metsän ja puutarhasi antimia. Leikittele erilaisilla mauilla ja päästä mielikuvituksesi reippaasti valloilleen loihtiessasi aivan uudenlaisia jäätelöitä. Saatat tulla luoneeksi uusia suosikkimakuja. Mikä muuten on suosikkijäätelömakusi – suositko perinteistä vaniljaa, voimakkaan makuista suklaata, raikasta mansikkaa, lapsuuden mieleentuovaa lakritsaa vai jotakin aivan muuta makua? Kenties pidät päärynästä tai banaanista? Olipa suosikkimakusi mikä tahansa, tehdessäsi jäätelöä itse voit leikitellä erilaisilla mauilla ja loihtia monenlaisia herkkuja!

Jäätelön kotona valmistamista varten on tarjolla erilaisia jäätelökoneita, joiden edessä kuluttaja voi hämmentyä – voi olla vaikeaa valita juuri itselle sopivaa vaihtoehtoa lukuisista erilaisista vaihtoehdoista. Tämän vuoksi sivuillemme onkin koottu tietoa jäätelökoneen valinnasta. On tärkeää tietää, millaisiin asioihin kuluttajan tulisi kiinnittää huomiota jäätelökonetta valitessaan ja kuinka paljon jäätelökoneet maksavat.

Kenelle sivumme on suunnattu?

Sivumme on suunnattu sinulle, joka haluat tietää lisää jäätelöistä sekä ulkomaiden erityisherkuista. Jos haluat tietää italialaisen jäätelön valmistuksesta tai jos haluat kuulla millaista sorbettia olisi tarjolla Algeriassa, olet tullut oikeille sivuille. Jäätelö on kesän suosikkiherkku, mutta toisinaan tässäkin asiassa on mukavaa poiketa totutuista kaavoista ja valita jokin aivan muu maku, minkä yleensä valitset. Moni uusi suosikki olisi jäänyt täysin kokematta ja löytämättä, jos kaikki aina söisivät sitä yhtä ja samaa ”ehdotonta suosikkimakuaan”. Maistele rohkeasti ja lähde makujen tutkimusmatkalle!

Jos taas harkitset jäätelökoneen ostamista kotiin ja aiot alkaa valmistaa jäätelöä itse, kannattaa myös jatkaa lukemista. Nykyisin kaupoissa on tarjolla runsaat valikoimat erilaisia jäätelökoneita ja valinnan tekeminen saattaa tuntua vaikealta. Tästä syystä onkin hyvä lukea vinkkejä, joiden avulla valinnan tekeminen toivottavasti helpottuu.

Meidän kirjailija Rita asunut Italiassa on auttanut meitä tietoa italialaista jäätelöä. Rita toimii myös kirjailija sivustoja Suomen-nettikasino.com ja ilmaiskierrosta.org.